Sunday, March 18, 2007

Back from Finland


Γύρισα απο Φινλανδία και επαθα αυτο το πολυσυχναστο και επικαιρο φαινομενο που εχουμε μαθει να αποκαλούμε «πολιτισμικο σοκ»
Δεν ηταν μονο η ηρεμια , η ασφαλεια , η ευγενεια που σου επεπνεαν οι άνθρωποι αλλα ηταν το επιπεδο , η παντελης ελλειψη κοροιδιας σε σημειο που απολυτως εναρμονισμενοι με το περιβαλλον πεσαμε θυμα κοροιδιας «μικρης» απο ενα τυπο που βεβαια δεν ηταν Φινλανδος..
Αλλα πιο συγκεκριμένα:
Δέυτερη μέρα στο Rovaniemi και αφου έχουμε κάνει snowmobile safari χωρίς καν να επιδειξουμε δίπλωμα οδηγησης στο γραφειο –γιατι απλα ο λόγος μας ηταν συμβολαιο…έχουμε κλεισει safari με huskies. Αφου φτάνουμε εκει μας υποδεχετε ενας τυπος ο οποιος είναι πασιφανες πως δεν μπορει να΄ναι Φινλανδος , σκουρος με μαυρο μουστακι..., τον ρωταω απο που ειναι και μου λεει “do you know sahara desert??!! Λεω γαμω! Απο τη σαχαρα στους -15 σε φαρμα με 600 χασκυ που τα ξερει ολα με το μικρο τους ονομa. Όταν ανεβαινω στο έλκυθρο μου λεει με πολυ σοβαρο υφος πως αν ειμαi τυχερη τα huskies θα με φερουν συντομα πισω , αν χαθουμε στο δασος να αρχισω να σφυριζω και κατι τετοια....φρικαρα!λεω τι????!!!μαααα… και πριν προλαβω δίνει το σημα και τα μικρα μου πανεμορφα σκυλακια αρχιζουν το τρεχαλητο. Οταν γυρισα ωραια και καλα στο σημειο εκκινησης μετα απο καποια λεπτα καταλαβα οτι μας ειχε δουλεψει και εμενα και το φιλο μου. Μετα απο ενδελεχη αναλυση καταληξαμε οτι αν ηταν Φινλανδος δεν υπηρχε περιπτωση να μας κανει πλακα η τουλαχιστον δεν θα μας αφηνε να τον πιστεψουμε.
Και μάλλον δεν ειναι τυχαιο οτι ειναι νοτιοοοοςςς και ακομα και η παραμονη εκει δεν τον εκανε να αφησει πισω του την νοοτροπια...
Πριν προλαβετε να μας πειτε αμερικανακια που αμεσως τον πιστεψαμε σκεφτειτε οτι βρισκομασταν στον τοπο της «καλης πίστης» και της εξυπηρετησης οπου οδηγοι λεωφορειων κατεβαιναν απο το λεωφορειο τους να μας ρωτησουν που πηγαινουμε και να μας βοηθησουν υποδεικνυοντας το λεωφορειο που πρεπει να παρουμε.
Μετά αναρωτηθηκα αν άκουγα την ιδια ατακα απο ‘Ελληνα αν θα τον πιστευα?
Ναι σιγα μη....

1 Comments:

Blogger Adomiel said...

Λίγο χιούμορ έκανε ο άνθρωπος... πωπω πως κάνεις έτσι βρε μικρή μου; :-Ρ

4:03 AM  

Post a Comment

<< Home