Tuesday, March 20, 2007


Θεατρο Σημείο-Το στοίχημα -του Τσέχωφ

Όχι δεν ειμαι φίλη του πρωταγωνιστή ή ξαδέρφη της πρωταγωνίστριας αλλά είχα την αναγκη να γράψω για αυτη την παράσταση που με καθηλωσε 2.30 ώρες χωρίς καν να ξέρω τα ονόματα των ηθοποιών.

Ενα θεατράκι πίσω απο το Πάντειο Παν/μιο με λίγες θέσεις και 3 ηθοποιούς που είχαν αναλάβει όλους τους ρόλους ήταν αρκετό για να περάσω μια καταπληκτικη βραδιά με σημείο αναφοράς το διαχρονικό θέμα του χρήματος.

Οι τρεις ηθοποιοι μεταμφιέστηκαν πάνω απο δέκα φορές με απόλυτη επιτυχια χωρίς να μας κουράσουν ή να μας δώσουν την εντύπωση ενός φτωχού θεάματος . Οι διάλογοι και τα περιστατικά φερμένα απο αλλοτινη εποχή αλλα συνάμα σε απόλυτη ταύτιση με τα σημερινά δρώμενα , τις ανησυχίες, τα άγχη την αλλοπρόσαλλη και μανιοκαταθλιπτική συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στο χρήμα με προβληματισαν χωρίς να με κουρασουν και πολλες φορες έχοντας μια αναλαφρη διάθεση για Τσέχωφ.

Σας προτείνω να το παρακολουθήσετε ανεπιφύλακτα.

Και κάτι ακόμα ..γενικού περιεχομένου.
Συνήθιζα να συμβουλέυομαι το Αθηνόραμα και τα σχόλια όταν ήθελα να δω μια παράσταση αλλα βλεπω οτι γράφει ο καθένας οτι να’ναι , ωραια η ελευθερια του λόγου αλλα μηπως θα έπρεπε να μην είναι τόσο «εύκολη» η πρόσβαση στα σχόλια και ειδικά όταν πλέον γραφονται και βρίσιες ανεξέλεκτα..??

1 Comments:

Blogger Adomiel said...

Αφού το προτείνεις θα το ψάξω...! ;-)

Καλημέρα...

4:05 AM  

Post a Comment

<< Home